За случай на полицейско насилие  в Русе сигнализираха зрители на

...
За случай на полицейско насилие  в Русе сигнализираха зрители на
Коментари Харесай

Когато акцията се обърка: Полицаи задържаха двама мъже по погрешка

 За случай на полицейско насилие  в Русе алармираха фенове на " Нова ТВ ". Бе подаден сигнал от двама млади мъже, които настояват, че са нападнати и бити  от чиновници на дирекция " Борба с проведената престъпност ". Полицейските дейности станали по неточност до момента в който се провеждала  акция за залавяне на лихвар, прецизираха от Министерство на вътрешните работи, само че отхвърлиха да е упражнено принуждение.

Случката се разиграва в късен следобяд на дребна малка улица  в центъра на Русе. През нея минава характерен състезателен автомобил, в който пътуват Даниел Бенков и Ивайло Арсов.Внезапно на  това кръстовище колата им е засечена от различен автомобил, от който изскачат  мъже с качулки.

" Изкараха ни от колата, на земята. Издърпаха ни със мощ ", сподели Даниел.

" Сложиха ни белезници и започнаха да ни постановат. Повтаряха ни да гледаме в земята ", добави Ивайло.

Потърпевшите настояват, че униформените били безцеремонни. Нанасяли удари по гърбовете и краката им. Когато разкрили персоналните им документи и разбрали, че не хората, които търсят,полицаите ги изпратили да си вървят, даже не се извинили.

За съществуване на пострадвания свидетестват медизински документи от правосъден доктор. Младите мъже желаят отмъщение освен за физическите контузии, а и тъй като били унижени. А пострадалите желаят чиновниците на реда да понесат следствията за дейностите си.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха за NOVA, че е настъпило комплициране по време на профилирана акция на ГДБОП за задържане на лихвар, само че отхвърлиха да е имало принуждение.Назначена е вътрешна инспекция. Часове преди този случай, само че при интервенция на гранична полиция е задържа още един лихвар в село покрай Русе.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР